A czy kolega mógłby pochwalic się jaki model wybrał, z jakiej aukcji i dlaczego, bo jest wiele modeli i sam nei wiem czym kierować się.
[O1] Tuning? kilka pytań przed
Zwiń
X
-
[O1] Tuning? kilka pytań przed
witam wszystkich szkodowników !!!
posiadany model o1 :
rok: 2003
przebieg: 148000
silnik: 1.9 tdi asv 110 kunia seria after chip 147 kunia przy momencie 313 Nm
zastanawiałem się co by można było zmienić by moja czeszka pokazała większego pazura!!
zastanawiałem się nad układem wydechowym takim jak w o2 rs
no i tu szukam porad co by wydobyło z mojej czeszki sportowy charakter...Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
-
-
tzn efekt wizualny napewno byl by mile widziany ale chciałbym jeszcze w jakiś sposób podnieść moc mojej czeszkiByła Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Komentarz
-
-
jeździ się przyjemnie rogi pokazuje dość wysoko ale trzeba mi więcej mocy pod pedałem gazu!
przeglądając youtube zwróciłem uwagę na stożkowy filtr powietrza oraz na końcówkę tłumika od rs ....
czy takie zmiany wniosą odczuwalną i korzystną poprawę pracy silnika? oraz dynamikę jazdy ?Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
koddi, proponuję poczytać troszkę o tuningu znajdując Guru w tym temacie, niejakiego, pisząc w pierwszej osobie, Marizka (google powinny wyrzucić właściwy temat, jak dobrze pamiętam na SR.pl, albo u Diagtroników na forum). Przydługawy, ale można się sporo nauczyć :diabelski_usmiechIt doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koddi
przeglądając youtube zwróciłem uwagę na stożkowy filtr powietrza oraz na końcówkę tłumika od rs ....
czy takie zmiany wniosą odczuwalną i korzystną poprawę pracy silnika? oraz dynamikę jazdy ?
nie....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RALFZamieszczone przez koddi
czy takie zmiany wniosą odczuwalną i korzystną poprawę pracy silnika? oraz dynamikę jazdy ?
nie....
Ogólnie bezpieczne okolice 170KM to minimum turbo ARL i wtryski 216`tki, mile widziany był by też większy intercooler (FMIC) i oczywiście ponowny remap :wink:, co do szczegółów to była już masa wątków na ten temat więc szukaj.
Komentarz
-
-
co do filtra stożkowego to na forum ktoś robił eksperyment i wyszło z niego że lepiej mieć oryginalną pychę ze zwykłym F. powietrza niż wkładać jakieś stożki z allegro bo to zmniejsza moment i elastykę co zostało potwierdzone na hamowni .
Poza tym tak jak napisał Przemek b. jak było i S jak szukaj
Komentarz
-
-
okok zabiorę się do czytania lektury ...
zwróciłem również uwagę na "blow off " miał już ktoś z was jakieś doświadczenia z tym urządzeniem ???
no i co do układu wydechowego ?......wymiana całego układu czy tylko końcówki na rs ?Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
WSkodzie z TDI zostaje tylko Blow ale job
Zawory upustowe stosuje się w benzynachwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Przecież w aucie jest już programwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
no i właśnie oglądałem youtube "kolejny raz" i ten blow off brzmiał nieźle .....
tak więc
filtr stożkowy - NIE
blow off - NIE
a co z końcówką wydechu od rs ? podniesie to w jakimś odczuwalnym stopniu moc auta?Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
Żadne duperele nie podniosą mocy, moc bierze się z paliwawww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZoltarWSkodzie z TDI zostaje tylko Blow ale job
Wieksza fala w pompie albo zwykla pompa + zewnetrzna, wieksze szpryce, wieksza suszara, FMICek i jest pod 200KM. Good job.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
a co z końcówką wydechu od rs ? podniesie to w jakimś odczuwalnym stopniu moc auta?
jesli chodzi o ezektory, to dobrze zrobiony moze i podniesie costam moc, ale przy duzych predkosciach jazdy ale w porownaniu do dobrze zrobionego programu beda to wartosci znikome .... nie zastanawiaj sie, nie kombinuj - podjedz do dobrego tunera.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
Komentarz